Kartoffelmos, fed og proteinrig

Kartoffelmos, fed og proteinrig

Kartoffelmos, fed og proteinrig

Denne opskrift er en nem måde at øge både kalorieindhold og proteinindhold i kartoffelmos.

Opskriften kan også laves med pulver kartoffelmos. Udskift her mælk med fløde og opløs Adozan heri, før det blandes med pulveret. Tilsæt gerne smør efterfølgende. Beregn 1 brev (10 g.) Adozan pr portion.

I opskriften er anvendt Adozan Protein+, men du kan nemt erstatte det med Adozan Vital+ eller Adozan Kilo+, hvis du ønsker et lavere indhold af proteiner og højere indhold af fedt.

Ingredienser

500 g kartofler

1 dl piskefløde

30 g smør, saltet

1 knivspids (0,25 ml) salt

1 knivspids (0,25 ml) peber, sort

20 g Adozan Protein+ eller DIAAS 96

 

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra.

 

2. Opløs Adozan i fløden.

 

3. Mos eller pisk kartoflerne og tilsæt fløde med Adozan lidt efter lidt

 

3. Rør smør i mosen

 

4. Smag til med salt og peber

 

Tip

Kan også laves med pulver kartoffelmos. Udskift her mælk med fløde og opløs Adozan heri, før det blandes med pulveret. Tilsæt gerne smør efterfølgende. Beregn 1 brev (10 g.) Adozan pr portion.

 

 

Næringsindhold med Adozan:

Pr. portion Pr. 100 gram Energiprocent
Energi 523 kcal 161 kcal
Protein 16 g 5 g 12 E%
Kulhydrat 42 g 13 g 34 E%
Fedt 32 g 10 g 54 E%

 

 

Næringsindhold uden Adozan:

Pr. portion Pr. 100 gram Energiprocent
Energi 484 kcal 153 kcal
Protein 6 g 2 g 5 E%
Kulhydrat 42 g 13 g 36 E%
Fedt 32 g 10 g 59 E%