fbpx

Mange ældre får behov for tilskud

Ældre der taber i vægt, er undervægtige eller har nedsat appetit, skal have mad med højt indhold af energi og protein.

Mange ældre får behov for ernæringstilskud

Behovet for ernæring ændres livet igennem. I takt med at alderen stiger, mister man en del af sin muskelmasse, og appetitten kan svigte. Derfor er det vigtigt, at man er fysisk aktiv og får dækket sit behov for ernæring. Derved bevarer man sin muskelmasse og evne til at klare de daglige gøremål.

Mad, ernæring og måltider har derfor stor betydning for, at den ældre kan bevare eller genvinde sin funktionsevne og dermed øge livskvaliteten.

Vægttab (uplanlagt), tab af muskelmasse og funktionsevne ser man meget hyppigt blandt ældre. Helt op imod halvdelen af ældre, der bor i plejebolig, oplever vægttab. Antallet af ældre, der vejer for lidt eller har haft et vægttab og/eller har nedsat appetit, er således stort, og selv et mindre vægttab er af betydning.

Vægttab definerer man som tab af legemsvægt fra depoter af fedt og særligt tab af protein fra muskler. Får man som ældre eksempelvis ikke spist tilstrækkeligt med protein, tærer kroppen på egen muskelmasse.

Er man rask ældre og har en god appetit, skal man spise som alle andre voksne og følge de 10 officielle kostråd. Hvis man er undervægtig eller har nedsat appetit, skal maden have et højt indhold af energi og protein.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at vægttab kan være et tidligt tegn på sygdom, der i så fald skal udredes.

Hvad skal småtspisende ældre spise?

Er man småtspisende skal man ikke spise groft, grønt og fedtfattigt. Derimod har man brug for at stabilisere vægten og skal derfor spise mad med et højt indhold af energi og protein.

Her er nogle gode råd

  • Spis seks til otte energirige små måltider om dagen for eksempel yoghurt, skyr, fromage og frugtgrød med fløde
  • Retter med en mere blød konsistens kan være en fordel – vælg for eksempel øllebrød med fløde i stedet for rugbrød med smør og pålæg, blendet grøntsagssuppe med mælk eller fløde i stedet for rå grøntsager
  • Drik energi-og proteinrige drikke som drikkeyoghurt, kakao med flødeskum, koldskål og sødmælk
  • Anvend drikke med et højt indhold af energi og protein som koldskål, hjemmelavede eller industrielt fremstillede drikke som gode mellemmåltider eller eventuelt erstatning for et hovedmåltid.
  • Berig alle dagens måltider og drikkevarer med Adozan.

 Adozan kan give øget energi og proteinindtag

Adozan kan røres i mad og drikke og øge næringsinholdet uden at volumen, smag og konsistens ændres. Adozan kan med andre ord give yndlingsretterne noget ekstra power.
Adozsan røres i mad og drikke både under tilberdning og ved servering, i bagværk og brød, i varme og kolde retter og drikke.

4 Adozan produkter anbefales til den småtspisende….

Kold/Varm giver ekstra energi og protein. Dette produkt bliver hvidlig efter opløsning og egner sig rigtig godt i en kop kaffe, shakes, supper, bagværk, grød, kartoffelmos, æggekage osv.

Transparent giver ekstra energi og protein. Dette produkt bliver gennemsigtig efter opløsning og egner sig derfor rigtigt i saft, supper og frugtgrød.

Højenergi giver ekstra meget energi, men ingen proteiner. Dette produkt bliver hvidlig efter opløsning og egner sig rigtig godt i en kop kaffe, shakes, supper, bagværk, grød, kartoffelmos, æggekage osv.

Adozan Chokolade indeholder lige så meget energi som en almindelig chokoladen, men fordelen ved Adozan Chokoladen er at den også bidrager med proteiner.
OG så er den lige til at spise.

VELBEKOMME

Ring til os på tlf. 5819 2200, send en mail på info@sanacare.dk eller stil dit spørgsmål på vores Facebookside.

Køb Adozan i webshoppen

Adozan

Adozan fås i 5 varianter. Pulveret kan anvendes i bagning, madlavning og røres i direkte i mad og drikkelse.

P-Boost

P-Boost er et flydende proteinkoncentrat, lige til at komme i kaffen, saften eller i flydende fødevarer.

Chokolade

Lækker proteinberiget chokolade, fyldt med pebermyntecreme, perfekt som snack eller en lille dessert.