fbpx

Gratin Smørrebrød

Denne opskrift er en af flere opskrifter til dysfagi, og denne er udviklet Ernæringsenheden Herlev og Gentofte Hospital

Antal portioner

40

Fryseegnet

ja

Energi pr. portion

214 Kj/51 kcal

protein pr portion

3 g

Kulhydrat pr portion

8 g

Fedt pr portion

0,6

Om opskriften

Denne opskrift er på brøddet til gratin smørrebrød.

Når brøddet er færdigt, toppes det af med lækkert dysfagi pålæg.

Der er et svind i opskriften på ca. 20% pga. rester i robot cook og sprøjtepose.

 

Ingredienser

  • 24g gelatine
  • 700 g rugbrød, mørkt
  • 40g Adozan Højprotein, Sanacare
  • 400 g sødmælk
  • 350 g vand
  • 20 g brun farin
  • 10 g maltekstrakt Mørk Øko, Barlex 7265

Fremgangsmåde

Trin 1

Læg husblas i blød i koldt vand

Trin 2

Smuldr rugbrød og kør sammen med proteinpulver, mælk, vand og brun farin på robot cook, til en glat, ensartet masse.

Trin 3

Robot cook skal indstilles til +75 grader, for at køre massen glat og ensartet

Trin 4

Smelt det opblødte husblas og tilsæt det i den blendede masse

trin 5

Smør lille silikoneform og lav en test på blæstkøl, for at sikre om der er nok husblas i

trin 6

Efter test af konsistens hældes resen af massen i alu brødforme (halvt fyldt)

trin 7

Dækkes til med film og stilles på blæstkøl til massen har sat sig 

trin 8

Frys rugbrødet ned og skær det i skiver på pålægsmaskine

 

Opskrifter til dysfagi

Dysfagi pålæg – sprængt oksebryst

Sprængt oksebryst Denne opskrift er en af flere opskrifter til dysfagi, og denne er udviklet Ernæringsenheden Herlev og Gentofte Hospital Antal portioner 10Fryseegnet ja Energi pr. portion 787 Kj/187 kcalprotein pr portion 18 gKulhydrat pr portion 1,5 gFedt pr portion...

Vi er her for Jer

Skal du arbejde med Adosan professionelt, er vi her for at hjælpe dig. Kontakt os hvis du har brug for yderligere materiale eller oplysninger. Her kan du downloade:

 

Datablade          Brochure          Opskrifter          

Kontakt vores diætist

Vores diætist, Malene Iskov, står til jeres rådighed med vejledning om anvendelse.
Kontakt Malene direkte i beskedfunktionen eller på tlf. 5819 2200

12 + 4 =