Gratin Smørrebrød
Denne opskrift er en af flere opskrifter til dysfagi, og denne er udviklet Ernæringsenheden Herlev og Gentofte Hospital
Antal portioner
40
Fryseegnet
ja
Energi pr. portion
214 Kj/51 kcal
protein pr portion
3 g
Kulhydrat pr portion
8 g
Fedt pr portion
0,6
Om opskriften
Denne opskrift er på brøddet til gratin smørrebrød.
Når brøddet er færdigt, toppes det af med lækkert dysfagi pålæg.
Der er et svind i opskriften på ca. 20% pga. rester i robot cook og sprøjtepose.
Ingredienser
- 24g gelatine
- 700 g rugbrød, mørkt
- 40g Adozan Højprotein, Sanacare
- 400 g sødmælk
- 350 g vand
- 20 g brun farin
- 10 g maltekstrakt Mørk Øko, Barlex 7265
Fremgangsmåde
Trin 1
Læg husblas i blød i koldt vand
Trin 2
Smuldr rugbrød og kør sammen med proteinpulver, mælk, vand og brun farin på robot cook, til en glat, ensartet masse.
Trin 3
Robot cook skal indstilles til +75 grader, for at køre massen glat og ensartet
Trin 4
Smelt det opblødte husblas og tilsæt det i den blendede masse
trin 5
Smør lille silikoneform og lav en test på blæstkøl, for at sikre om der er nok husblas i
trin 6
Efter test af konsistens hældes resen af massen i alu brødforme (halvt fyldt)
trin 7
Dækkes til med film og stilles på blæstkøl til massen har sat sig
trin 8
Frys rugbrødet ned og skær det i skiver på pålægsmaskine
Opskrifter til dysfagi

citronfromage til småtspisende
Desserter er nemme at berige.
Dysfagi pålæg – sprængt oksebryst
Sprængt oksebryst Denne opskrift er en af flere opskrifter til dysfagi, og denne er udviklet Ernæringsenheden Herlev og Gentofte Hospital Antal portioner 10Fryseegnet ja Energi pr. portion 787 Kj/187 kcalprotein pr portion 18 gKulhydrat pr portion 1,5 gFedt pr portion...
Vi er her for Jer
Skal du arbejde med Adosan professionelt, er vi her for at hjælpe dig. Kontakt os hvis du har brug for yderligere materiale eller oplysninger. Her kan du downloade:
Datablade Brochure Opskrifter
Kontakt vores diætist
Vores diætist, Malene Iskov, står til jeres rådighed med vejledning om anvendelse.
Kontakt Malene direkte i beskedfunktionen eller på tlf. 5819 2200
