fbpx

Sprængt oksebryst

Denne opskrift er en af flere opskrifter til dysfagi, og denne er udviklet Ernæringsenheden Herlev og Gentofte Hospital

Antal portioner

10

Fryseegnet

ja

Energi pr. portion

787 Kj/187 kcal

protein pr portion

18 g

Kulhydrat pr portion

1,5 g

Fedt pr portion

12 g

Om opskriften

Pålægget lægges på gratin brød. Find opskrift her.

Smørrebrøddet pyntes med peberrodscreme, syltede rødløg og karseperler.

Der er et svind i opskriften på ca. 20% pga. rester i robot cook og sprøjtepose.

 

Ingredienser

  • 12g gelatine
  • 40g Adosan, højprotein, Sanacare
  • 600 g oksekød, sprængt, 14% fedt
  • 300 g sødmælk
  • 30 g smør, saltet
  • Rødbede syltelage – sigtet
  • Tarm, knust

Fremgangsmåde

Trin 1

Læg husblas i blød i koldt vand

Trin 2

Kør kød, proteinpulver, smør og sødmælk på robot cook, til en glat, ensartet masse. Indstil temeraturen til 80 grader

Trin 3

 Tilsæt efter behov en smule rødbedelage for at få massen mere dyb rød

Trin 4

 Smelt det opblødte husblas og tilsæt det i den blendede masse

trin 5

Smør en lille silikoneform, hæld lidt af massen heri til test og stil på blæstkøl. Hvis konsistensn godkendes, clipses den ene ende af kunsttarm, og hæld masen heri 

trin 6

Hæld masen heri, og clips ti den anden ende af kunsttarmen, således at formen bliver helt flad oval. Stil på blæstkøl til massen har sat sig

Opskrifter til dysfagi

Gratin smørrebrød – kost til dysfagi

Gratin Smørrebrød Denne opskrift er en af flere opskrifter til dysfagi, og denne er udviklet Ernæringsenheden Herlev og Gentofte Hospital Antal portioner 40 Fryseegnet ja Energi pr. portion 214 Kj/51 kcal protein pr portion 3 g Kulhydrat pr portion 8 g Fedt pr portion...

Vi er her for Jer

Skal du arbejde med Adosan professionelt, er vi her for at hjælpe dig. Kontakt os hvis du har brug for yderligere materiale eller oplysninger. Her kan du downloade:

 

Datablade          Brochure          Opskrifter          

Kontakt vores diætist

Vores diætist, Malene Iskov, står til jeres rådighed med vejledning om anvendelse.
Kontakt Malene direkte i beskedfunktionen eller på tlf. 5819 2200

12 + 3 =