Skøn æblekage

God gammeldags æblekage, der kan laves fra bunden eller med færdig æblegrød. Perfekt til dessert, søndagskaffen eller til gæsterne, der lige kigger forbi. 

Æblekage lavet lige efter din smag

 

I september og oktober bugner naturen af skønne æbler, og denne lækre æblekage kan du lave præcis som du har lyst til.

Vi har her kommet et brev Adosan i flødeskummet. Så kan du lave desserten til flere, uden at dine gæster behøves få den ekstra næring fra pulveret.

Det skal du bruge til én portion

  • 1-2 spsk æblekagerasp
  • Evt. 1-2 knuste makroner
  • Evt. lidt smuldret Fibersund, der gør kagen lidt mere til et måltid
  • 2 -3 store spsk æblemos eller et lille frisk revet æble.
  • Flødeskum
  • 1 brev Adosan
  • Evt. lidt revet chokolade

Sådan gør du

  • Kom rasp og evt. knuste makroner og Fibersund i bunden af et glas.
  • Læs æblemos eller revet æble ovenpå.
  • Rør flødeskum sammen med Adosan og læg det ovenpå kagen.
  • Drys evt. med revet chokolade eller chokoladespåner.

Tips

Du kan sagtens lave et par portioner, og stille en i køleskabet eller forære den til naboen og gøre ham eller hende glad.

Hvis æblerne er lidt sure, kan du dryppe lidt honning på de revne æbler eller tilsætte lidt sukker til mosen.

Den nemme løsning

Køb færdigt æblekagerasp hos købmanden og vælg evt. flødeskum på sprayflaske. Så er det supernemt.