Opskrifter til småtspisende

Energiberigede boller

Opskriften på disse energiberigede boller er udviklet af vores diætist Malene Iskov. Bollerne er perfekte til småtspisende, der har brug for ekstra protein og energi i et lille måltid. Bollerne kan fryses. 
Har du ikke brug for den ekstra energi, finder du opskriften på proteinboller her. 

Antal portioner

10

Fryseegnet

ja

Om opskriften

I gærdej kan du let tilsætte 5-10 g
ekstra protein pr. enhed. Tag din
sædvanlige opskrift og tilsæt
Adosan Højprotein. Du kan supplere
med P-boost i kaffen, hvis du
mangler mere protein.

 

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,25dl vand
  • 1,25dl sødmælk
  • 1 medium æg
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk sukker
  • 100g grahamsmel
  • 50g Adosan Kold/varm
  • 3 spsk rapsolie
  • 300g hvedemel

Fremgangsmåde

Trin 1

 Lun væsken og rør gæren ud deri.

Trin 2

Tilsæt de øvrige ingredienser på nær hvedemelet.

Trin 3

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, så dejen får en passende konsistens og ælt den godt igennem.

Trin 4

Lad derefter dejen hæve i ca. 30 minutter

trin 5

Slå dejen ned og form dejen til boller eller brød og lad det hæve yderligere 30 minutter

trin 6

Pensel bollerne med æg og drys evt. med sesamfrø

trin 7

Bollerne bages ved 175 grader i ca. 20-15 minutter. Dejen også istedet formes til et stort franskbrød. Bag brødet 45 minutter v. 175 grader.

Opskrifter til småtspisende

Vi er her for Jer

Skal du arbejde med Adosan professionelt, er vi her for at hjælpe dig. Kontakt os hvis du har brug for yderligere materiale eller oplysninger. Her kan du downloade:

 

Datablade          Brochure          Opskrifter          

Kontakt vores diætist

Vores diætist, Malene Iskov, står til jeres rådighed med vejledning om anvendelse.
Kontakt Malene direkte i beskedfunktionen eller på tlf. 5819 2200

13 + 4 =